Wonen

Wonen

Waar woon je? In een twee-onder-één kap, rijtje, appartement of een vrijstaande woning?

 

Gelukkig woon je, maar doordat je woont heb je natuurlijk wensen en verplichtingen. Wensen kunnen zijn om bijvoorbeeld op termijn groter te gaan wonen, een mooie keuken te plaatsen of je droomtuin aan te (laten) leggen.

 

Verplichtingen zijn in de eerste plaats het betalen van de hypotheek of de huur. Natuurlijk is het ook prettig wanneer er voorzieningen als water en elektriciteit aanwezig zijn. Het klinkt allemaal erg logisch. Maar de financiële kant van het hebben van een huis kan ingewikkeld zijn. Denk aan onderwerpen als:

  1. Hoe regel ik de hypotheekaftrek?
  2. Waarom moet de belastingdienst mijn WOZ-waarde weten?
  3. Wat zijn de nieuwste regels voor het aanvragen of houden van de huursubsidie?
  4. Wat is het goede moment mijn hypotheek over te sluiten?
  5. Hoe lang moet ik een hypotheek vastzetten?
  6. Zal ik gaan veranderen van stroomleverancier?
  7. Ben ik een scheefhuurder en stijgen mijn huurkosten de komende jaren?
  8. Zal de overheid de hypotheekaftrek verder aanpassen en kan ik daarop anticiperen?
  9. Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 

…deze en andere zaken komen regelmatig terug in onze geldblog...

 

Je ziet veel vragen en wie weet heb je zelf juist andere. Wonen is naast een prettige bezigheid ook een verantwoordelijkheid. Je wilt toch graag inzicht krijgen in je in- en uitgaande geldstromen zodatje niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk wil je je woonzaken op tijd en goed geregeld hebben. Wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt kunnen wij je ook bij woonzaken bijstaan. Je kunt zelf de woonkosten opnemen in je budgetoverzicht en op de tool ‘Mijn financieel paspoort’ zien wat de gevolgen zijn wanneer je bijvoorbeeld een extra aflossing doet, je huur fors gaat verhogen of je geld gaat lenen voor een keuken. Weet je al dat je een hypotheek nodig hebt of wil je je hypotheek bijvoorbeeld oversluiten, dan kunnen wij je in een adviesgesprek inzicht geven in de mogelijkheden en je begeleiden in dit proces. Wij verwijzen hierbij naar onze ‘tarieven.’