Professioneel advies

Gedegen advies

In het recente verleden ontving je “advies” en uit het “advies” kwam (bijna altijd) een financieel product voort. Het advies werd betaald uit en versleuteld in de kostprijs van het product. Conclusie: jij betaalde voor advies maar het leek gratis. Hoe nu verder…………?

 

Akkoord

Vanaf 01-01-2013 is het nodig dat over het advies, voorafgaand aan het kopen van een financieel product, overeenstemming wordt bereikt. Dit advies zal nu dus ook duidelijk inhoudt moeten hebben. De adviseur vertelt wat hij of zij doet en vraagt hiervoor een bepaalde prijs en jij kunt hiermee al dan niet akkoord gaan. Zo simpel is het en niet anders.

 

Adviseurs

De adviseurs moeten hier aan wennen en bedenken daarom allerlei trajecten. Dit voor de compensatie van het weggevallen van de beloningsstroom vanuit de aanbieder. Jij mag het betalen en afhankelijk van de adviseur krijg je, in meer of mindere mate, hier iets voor terug. Als het goed is wordt het duidelijk omschreven waarvoor zal worden betaald.
Uiteenlopend van een bijvoorbeeld een koperen pakket ( uitgekleed) tot een pakket van goud ( Ruimere omschrijving). Voor de werkzaamheden, vallend buiten de omschreven dienstverlening, wordt dan een extra declaratie gezonden. Ik voorspel je dat zal vaker gebeuren als dat het jouw lief is.

 

Voorstel

Ik stel je voor om met dit soort dienstverlening voorzichtig te zijn. ( de toegevoegde waarde is in sommige situaties minimaal) Een voordeel voor de één is immers een nadeel voor de ander.
Een alternatief in dit verband is om zelf je huidige gegevens op een rijtje te zetten in een online omgeving. Jaarlijks worden de gegevens bijgewerkt en ben je weer helemaal bij. Heb je dan een specifieke vraag, koop dan bijvoorbeeld een telefonische consult bij een deskundige. Is er sprake van een uitgebreidere of moeilijker kwestie dan neem je contact op met Pensioendesk Groningen en ontvang je een korting van € 495,- Dit alleen indien je beschikt over een volledig ingevuld mijnfinancieelpaspoort.nl . Een dergelijke inventarisatie vergt van een adviseur een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur.
Je gaat dus verdienen op een eerder ingevuld en actueel gehouden advies. Want gemiddeld heb jij in je levenscyclus ieder 5 jaar behoefte om je persoonlijke omstandigheden tegen het licht te houden. Daarnaast heb je door het invoeren van al je gegevens op één adres alles bij elkaar en behoef je niet meerdere adviseurs. Ieders met hun eigen prijsstelling.

 

Kosten

Voor de kosten van een mijnfinancieelpaspoort.nl behoef je het niet te laten. Meld je aan en onderneem actie.