Vermogensontwikkeling

Sparen of beleggen

De hoogste rente willen wij allemaal, want een hoge rente vergoeding leidt tot een groter vermogen.  Jij hoopt dan met vele mede Nederlanders dat je minimaal de inflatie voor kan blijven. Als het tegenzit ( bijvoorbeeld door betaling van vermogensrendementsheffing) ga je er zelfs op achteruit. Beleggen kan dan een alternatief zijn.   Beleggen daarentegen kent natuurlijk enerzijds risico’s en aan de andere kant ook de mogelijkheden tot een hogere rendement. Afhankelijk bij de bij jouw behorende profiel en het toekomstbeeld kan hier toch behoorlijke resultaten ontstaan.

 

Spaarrente

Voor spaarrentes is dat eenvoudig. Je gaat naar een vergelijkingssite ( link) en kiest de bank uit met de hoogste rentevergoeding. Je let even op, of het een betrouwbare bank is, of het vermogen valt binnen het garantie depositostelsel en de zaak kan geregeld worden na de uitwisseling van een aantal gegevens.

 

Beleggen

Een alternatief kan zijn om tegen bepaalde risico te gaan beleggen. Dat kan een zeer goede overweging zijn om een bijvoorbeeld in de toekomst een bepaald doel te realiseren. Beleggen vergt begeleiding en advies. Neem daar voor contact op met een terzake deskundige. Bijvoorbeeld Pensioendesk Groningen.