Prijsvraag Fertuut en zijn betekenis
06
juni
2013

 

Wat is de betekenis Fertuut?
Deze vraag stelden we  en daar kwam de meest uiteenlopende antwoorden uit. De één dacht aan een vreemde kip terwijl de ander meer zat te denken aan een ouderwetse klei pijp of een spruitjestrekker. Nog creatiever is de zoen die niet gegeven mocht worden. Ook waren er mensen van mening dat ‘Fertuut’ de betekenis had van een oude sok om geld in te bewaren. Andere antwoorden die gegeven zijn, boot, kookgerei ,zeldzame vogel, of luid en duidelijk signaal.

Fertuut is een oud Groninger woord voor een stuk gereedschap. Vaak niet nader aangeduid. Bijvoorbeeld : Wat is dat veur een fertuut?  Een versiering is eveneens een mogelijke betekenis.

Waarom gekozen voor Fertuut?

De onderliggende gedachten achter de naam van de website is dat www.fertuut.nl ook dient als een stuk gereedschap of instrumentarium en uiteindelijk door het gebruik een prettige gevoel zal geven.  www.fertuut.nl is een platform waar je terecht kunt voor uiteenlopende informatie en daar waar nodig ondersteuning kunt krijgen.  In de verschillende levensfasen van je leven heb je informatie nodig als het gaat om financiën. Je gaat keuzes maken. Je hebt zelf al een aantal zaken uitgezocht maar je vind het bijvoorbeeld moeilijk om goede keuzes te maken en je financiële zaken daar juist op af te stemmen. Tegelijkertijd heb je te maken met de ballast ( allerlei polissen)van uit het verleden.
Voor velen is dat de belangrijkste vraag. Ik maak nu een keuze, maar is dit ook het juiste? Voor nu en de toekomst.

Wil je een goede keuze kunnen maken dan begint dat met een goede inventarisatie. De financiële gegevens worden verzamelt en op een rijtje zetten. Je krijgt daarmee inzicht en kun je beter bepalen de zin of onzin van de te maken keuze. Dat bespaart allereerst al geld. Het tweede is dat na het vast stellen van een doel  een gerichte keuze gemaakt kan worden. Planmatig wordt het doel dan bereikt. Wij gebruiken hiervoor de term MijnFinancieelPaspoort. Al dan niet met hulp van een deskundige van Pensioendesk Groningen. Pensioendesk Groningen brengt ook voor de deelnemers van collectieve pensioenen  al zijn relaties onder in mijnfinancieelpaspoort.  Zowel de deelnemers als de werknemers hebben daarmee een uniek instrument in handen om veel geld te besparen.  Jaarlijks wordt een update van gegevens doorgevoerd en wijzigingen als gevolg van overheidsmaatregelen worden eveneens zichtbaar. Kortom een pracht instrument om gegevens te bundelen, met elkaar af  te stemmen en de hulp van de deskundige in te roepen wanneer het nodig is.

Inkomensplanning                         :  ik wil genoeg eten en drinken en genieten van de dag
Vermogensplanning                      :  sparen en inflatie vraagt om begeleiding in het beleggen
Nalatenschapplanning                 :  bij mijn overlijden is alles al van de kinderen

  • 21711 View
  • Schrijf jouw reactie